Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας στη Μονή Ξενοφώντος


Με την πρέπουσα αγιορείτικη τάξη και παράδοση η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο. Η πρώτη προσκυνηματική επίσκεψη του Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή συνέπεσε με την εορτή του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού όπου άγει τα ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος της, Γέροντας Αλέξιος.


Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής του Αγίου Αλεξίου, στην οποία συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος Αλέξιος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Καθηγούμενος της Μονής Παντοκράτορος Γέροντας Γαβριήλ, ο Δίκαιος της Ιεράς Σκήτης Προφήτη Ηλία Γέροντας Ιωακείμ, τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας της Μονής Ξενοφώντος, καθώς και πλήθος μοναχών.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών πνευματικών τέκνων του Γέροντος Αλεξίου, από ολόκληρη την Ελλάδα που προσήλθαν ανήμερα των ονομαστηρίων του για να ευχηθούν στον πνευματικό τους.
Ο εορτάζων Αρχιμ. Αλέξιος υποδέχθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο. Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου στην αντιφώνησή αναφέρθηκε στο ήθος, την προσωπικότητά και το πνευματικό ανάστημα του Καθηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος, εξήρε το ποικίλο και πολυδιάστατο έργο του για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργιά της μοναστικής αδελφότητάς της οποίας ηγείται, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πνευματικό έργο του Γέροντα Αλέξιου, τρανή απόδειξη του οποίου ήταν το πλήθος των πνευματικών του τέκνων που κατέκλυσαν το μοναστήρι για να του ευχηθούν. 
amen.gr

φωτο: amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου