Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Η εορτή της Αναλήψεως στο Μετόχι της Σιμωνόπετρας (φωτο)

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε η πανήγυρη της Αναλήψεως στο Ιερό Μετόχιο της Μονής Σίμωνος Πέτρας στον Βύρωνα.

Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε η πανηγυρική θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Μελίτων.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου, του «Γέροντος της Αναλήψεως», του ανθρώπου που ανέδειξε το μετόχι σε μία πνευματική όαση στην καρδιά της Αθήνας. Ήταν η οσιακή και ασκητική ζωή του, τα πολλά θαύματα , αλλά κυρίως το πετραχήλι του, στο οποίο πολλοί ήταν αυτοί που αναπαύτηκαν και βρήκαν την σωτηρία της ψυχής τους.
Το βράδυ της Πέμπτης τελέστηκε ο μεθέορτος πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο έψαλε χορός νέων Ιεροψαλτών και στη συνέχεια ο χοροστατών Μητροπολίτης, χειροθέτησε τρεις από αυτούς σε αναγνώστες.
Την Πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης. Κκ Νίκος Ξυδάκης
Ο Μοναχός Νείλος διείδε την ωφέλεια που θα προέκυπτε από την ανέγερση του μοναστηριού όχι μόνο για τους δημότες του Βύρωνα, αλλά και για ανθρώπους από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, πολλές φορές και πέρα από αυτή.
Σημειώνεται ότι το μετόχι της Αναλήψεως ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, χάρη στην έμπνευση μιας ξεχωριστής πνευματικής μορφής, του Σιμωνοπετρίτη Μοναχού Νείλου Μητρόπουλου.
Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει ένας χώρος, μια πνευματική οάση, στον οποίο καλλιεργείται η λατρευτική ζωή κατά τα αγιορείτικα πρότυπα και όχι μόνο συγκινεί κάθε φιλοαγιορείτη, αλλά εμπνέει το σεβασμό και την κατάνυξη σε όλους τους κουρασμένους από τη πολύβουη ζωή και την μέριμνα της καθημερινότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου